Proton Araçlarda Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Yalan Beyan 2024 Güncel
Proton Araba Makalesi;
Proton araba ne malı?
Proton Malezya menşeili bir ürün olduğu için ikinci el alırken istediğiniz modelin parça olanaklarını gözden geçirmeniz iyi olacaktır. Ayrıca diğer önemli bir etken olan servis desteğidir, ülkemizde Proton için pek fazla servis bulunmamaktadır. Bulunduğunuz ile bağlı olarak bunu da göz önüne almanız gerekmektedir.
Proton araba kim getirdi?
Erbakan’ın da Başbakan sıfatıyla aracı olmasıyla Malezya’nın milli otomobili Proton ‘un Türkiye distribütörlüğü Fadıl Akgündüz’e verildi.
Proton ne motoru var?
Motorlara gelince aynı model Mitsubishi ve Hyundai motorlar doch protonların 218 hariç tamamı soch motordur. Örneğin 1.8 elentralar 125 hp 1.8 proton 115 hp. Proton otomatik vites olarak elbette kullanım konfor olarak diğer arabalardan iyidir ama bitmek bilmeyen kullanım konforunu egale ediyor.
Proton en çok tutulan modeli hangisi?
Düzgün bir 416 (Ki en çok tutulan modeli) 9-10 Liralardan 11 ila 13 Lira civarına çekildi.
Proton Araçlarda Sizin İçin Neler Yapıyoruz?
Sizler için sigorta tazminatı alanlarında uçtan uca tüm süreci sizin adınıza yöneten bir danışmanlık firmasıdır. Hukuki bir başvuru ve takip gerektiren sigorta tazmin süreçlerinizde, hak ettiğiniz tazminatı alabilmeniz için size yol gösteriyor ve başarılı bir süreç yönetimine liderlik ediyoruz.
Tüm işlemler ücretsiz ve vekalet olmadan yürütülmektedir.
Proton Araçlarda Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Yalan Beyan
2008 yılından itibaren trafik kazaları konusunda önemli değişim yaşanmıştır. Maddi hasarlı trafik kazalarında trafik polislerinin kaza tespit tutanağı düzenlemesi kanunu kaldırılmıştır. Trafik polislerinin kaza yerine geç gelmesinden kaynaklanan trafik sıkışıklığı ve bundan doğan sorunların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Buna göre trafik kazasında taraflar arasında anlaşma yoluyla kaza tespit tutanağı düzenlemesi yapabilmektedir.
Ancak taraflar arasında düzenlenen kaza tespit tutanakları kaçınılmaz olarak birtakım suiistimalleri beraberinde getirmiştir. Hazine müsteşarlığı 2011 yılında söz konusu matbu tutanağı üzerinde şu notu eklemiştir.
‘Kaza tespit tutanağını gerçeğe uygun şekilde düzenleyiniz. Gerçeğe aykırı tutanak düzenlemek özel evrak sahtekarlığı niteliğinde olup, cezai yaptırımı söz konusu olduğu gibi. Bu kişiler riskli yüksek sigortalı olarak değerlendirilecek ve poliçe yenilemelerinde yüksek prim uygulanacaktır.’
Proton marka araçlar ile Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Yalan Beyan veren kişiler Gerçeğe aykırılıktan iki ayrı suçtan dolayı cezalandırılmaktadır.
Proton marka araçlar ile Maddi Hasarlı Trafik Kazasında Yalan Beyan verilememesi için sonra zamanlarda uygulama giren akıllı telefonlar aracılığıyla düzenlenebilen tutanak sistemi oluşturulmuştur.
Proton Marka Araçlarda Trafik Kazasından Doğan Değer Kaybı Tazminatı Nasıl Hesaplanır?
Trafik kazasından doğan aracın değer kaybı, aracın önceki değerinin ve kaza sonrası değerinin farkı olarak hesaplanır. Bu fark, aracın kazada ne kadar hasar gördüğü, ne kadar tamir gerektirdiği, ne kadar zaman alacak olan tamir süreci, aracın yenilenmesi gerekip gerekmediği gibi faktörlere göre değişebilir.
Kaza sonrası aracın değer kaybının hesaplanması için kullanılan yöntemler arasında:
Pazar değeri yöntemi: Bu yöntem, kaza sonrası aracın benzerleri arasındaki satış fiyatlarına dayanır ve aracın kaza sonrası pazar değerini tahmin etmek için kullanılır.
Tamir maliyeti yöntemi: Bu yöntem, aracın kaza sonrası tamir maliyetlerinin aracın önceki değerine oranını hesaplar ve aracın kaza sonrası değer kaybını tahmin etmek için kullanılır.
İndirimli nakit akımı yöntemi: Bu yöntem, aracın gelecekte elde edebileceği nakit akımlarının bugünkü değerini hesaplar ve bu değerin aracın önceki değerinden düşülmesiyle hesaplanır.
Her yöntem kendine has avantaj ve dezavantajları var, hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın aracın kaza sonrası değer kaybının hesaplanması için aracın kaza sonrası durumunun detaylı bir analizi yapılması gerekir.
Proton Araçlarda Kazanç Kaybı Nedir?
Trafik kazasına karışan, kusuru bulunmayan ve ticari amaçlarla kullanılan (TAKSİ-SERVİS-MİNİBUS VB.) araçların kaza sonucu tamirde geçirdiği süre boyunca kullanılamaması veya işletilememesi sebebiyle yaşanan maddi kayıptır.
Bizler sizler için öncelikle aracınızın onanım süresinin tespitini gerçekleştiriyoruz. Günlük kazanç ortalamanızın aktif ve pasiflerinin hesaplarını da alanında uzman eksperlerimiz tarafından hesaplatıyoruz. Raporlanan gün ve kazanç esasına göre de sizin adınıza bu raporlara istinaden hakkınız olan zararınızı alabilmeniz için aracılık hizmeti sağlıyoruz.
Vekalet yok, ön ödeme yok! Whatsapp numaramızla iletişime geçerek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz!